Βίοι αντίθετοι για Εφηβικό και Παιδικό

Για την τρίτη αγωνιστική των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ, οι ομάδες Εφήβων και Παίδων του Συλλόγου μας αντιμετώπισαν εντός έδρας τις ομάδες του Γ.Σ. Λαυρίου, με αποτέλεσμα 1 νίκη και 1 ήττα.

Για τον πρώτο αγώνα, η ομάδα των Παίδων γνώρισε την πρώτη της ήττα με 66-72. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η αντίπαλη ομάδα απέκτησε μία διαφορά 6-8 πόντων, με την άμυνα της ομάδας μας να είναι μη αποτελεσματική ιδιαίτερα απέναντι σε ορισμένους ψηλούς και δυνατούς αθλητές. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 12-19. Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε του 12 πόντους αλλά εκεί υπήρξε μία πολύ σωστή αντίδραση και με παγίδες, καλή κίνηση και εύκολα καλάθια, η διαφορά ψαλιδίστηκε και το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Λαυρίου να προηγείται με 3 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αντίπαλη ομάδα μπόρεσε και έχτισε άλλες δύο φορές μεγάλες διαφορές που υπερέβαιναν τους 10 πόντους, αλλά και τις δύο φορές τα παιδιά έδειξαν παλμό και τρόπο αντίδρασης με αρκετά καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Στο τέταρτο δεκάλεπτο επιχειρήθηκε μία ακόμη, η τέταρτη στο παιχνίδι, επιστροφή από το -12. Με τρία λεπτά να απομένουν η διαφορά τελικά κατέβηκε στους έξι πόντους με δυνατότητα επιθέσεων σε 50” για να μειωθεί και άλλο.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο καθώς η αντίπαλη ομάδα δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλά θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς έπαιξαν και έδωσαν όλη τους την ενέργεια μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στα θετικά στοιχεία του αγώνα ήταν η διάθεση και η αγωνιστικότητα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο και η καλή εκτέλεση συστημάτων πίεσης σε όλο το γήπεδο. Αχίλλειος πτέρνα ήταν για άλλη μία φορά οι ελεύθερες βολές καθώς το χαμηλό ποσοστό (~40%) σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό ευστοχίας του αντιπάλου (>70%) καθόρισαν αποφασιστικά το τελικό αποτέλεσμα, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από όλους τους αθλητές στην παραγωγή επιθέσεων και στην εκτέλεση των προσπαθειών.

Διακύμανση: 12-19, 28-31, 45-49, 66-72

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Ηλιόπουλος, Σαμαράς, Καμπούρης Αλ., Μερκάι, Γιατσίδης, Τάσκος, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Βρακατσέλης, Χόνδρος, Σγουρός.

Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 14:00, με την πολύ δυνατή ομάδα του Α.Ο. Αργοναύτη Τριγλίας Ραφήνας (2-1).

Για το δεύτερο αγώνα, η ομάδα των Εφήβων έκανε εύκολα το 3×3 με 68-42 και παραμένει πρώτη και αήττητη! Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ειδικά ένα δεύτερο δεκάλεπτο με το πόδι στο γκάζι σε επίθεση και άμυνα έδωσαν μία διαφορά 25 πόντων (44-19).

Η διαχείριση της διαφοράς στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής και σκοραρίσματος και στους 12 παίκτες!

Το τελικό αποτέλεσμα και η τρίτη νίκη δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες των παικτών και του προπονητή για το χτίσιμο μίας ομάδας αθλητικά και πνευματικά έτοιμης για τον υψηλό ανταγωνισμό του Ομίλου.

Διακύμανση: 22-14, 44-19, 54-30, 68-42

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 9 (3), Κοκκινίδης 1, Οικονόμου 2, Καλέσι 2, Μπελαδάκης 3, Μαθιουδάκης 8, Τσκουκνίδας 7, Κωλέτσης 15, Γλέντης 10, Πόλος 2, Άννινος 6, Σταύρου 3.

Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 15:30, με την επίσης πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Α.Ο. Αργοναύτη Τριγλίας Ραφήνας (3-0).

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.