Συνέχισαν αήττητοι οι Έφηβοι και οι Παίδες!

Για τη δεύτερη αγωνιστική των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ, οι ομάδες Εφήβων και Παίδων του Συλλόγου μας αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Α.Ο. Πικερμίου, πετυχαίνοντας δύο καθαρές νίκες και συνεχίζοντας αήττητες.

Για τον πρώτο αγώνα, η ομάδα των Παίδων επικράτησε με 60-41. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα σε μεγάλα διαστήματά του, η ομάδα μας ανέκτησε το προβάδισμα από την αρχή και σταδιακά έχτισε μία διαφορά ασφαλείας δεκαπέντε πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Ο κακός αγωνιστικός χώρος, οι ιδιαίτερα δυνατές άμυνες και ορισμένες βιαστικές επιλογές στην επίθεση, συντέλεσαν σε ένα πιο κλειστό δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 28-24 υπέρ του Γ.Σ.Γ.Ν.

Στα θετικά στοιχεία του αγώνα ήταν η ενέργεια και η προσήλωση στην αμυντική λειτουργία και ιδιαίτερα στις επιστροφές. Αντικείμενο προβληματισμού αποτέλεσαν αρκετά εύκολα και άκαιρα φάουλ (37 συνολικά) καθώς και η χαλάρωση σε ορισμένα διαστήματα κυρίως στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και του δευτέρου ημιχρόνου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει σε ένα περιστατικό αψιμαχίας μεταξύ αθλητών των δύο ομάδων στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η λογομαχία και η δια χειρός απώθηση και κίνηση βιαιοπραγίας αθλητή του Α.Ο. Πικερμίου οδήγησε στο πρωτοφανές γεγονός της αποβολής του και της κράτησης του αθλητικού του δελτίου για περαιτέρω πειθαρχικό έλεγχο από την Ε.Σ.Κ.Α. Το γεγονός αυτό, αλλά και η εν γένει συμπεριφορά των αθλητών της ομάδας μας έδωσε την αφορμή για μία συζήτηση με αυστηρές συστάσεις ως προς τις αξίες και τις συμπεριφορές που ο Σύλλογος επιθυμεί να υιοθετούν οι αθλητές όλων των τμημάτων.

Διακύμανση: 09-18, 17-32, 29-49, 41-60
Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Σκουτέρης Α., Ηλιόπουλος, Σαμαράς, Καμπούρης Αλ., Μερκάι, Τάσκος, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Βρακατσέλης, Χόνδρος, Κοντέλας.

Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 14:00, με τη δυνατή ομάδα του Γ.Σ. Λαυρίου (1-1).

Για το δεύτερο αγώνα, η ομάδα των Εφήβων επικράτησε με 90-62. Από το ξεκίνημα του αγώνα, με πολύ μεγάλη ενέργεια και αποτελεσματικότητα, η ομάδα ξέφυγε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με δεκαεπτά πόντους και με επιθετική παραγωγή 28 πόντων! Με καλή κυκλοφορία και εκτέλεση τόσο από το ζωγραφιστό όσο και από την περιφέρεια (έξι τρίποντα), συντηρήθηκε και στην εξέλιξη του αγώνα μία διαφορά η οποία έφτασε τους 28 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετείχαν και οι δώδεκα παίκτες, σκόραραν έντεκα εξ’ αυτών και τρεις είχαν διψήφιο αριθμό.

Διακύμανση: 11-28, 29-46, 48-72, 62-90
Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 7 (2), Κοκκινίδης 8 (1), Οικονόμου 2, Καλέσι 5, Μπελαδάκης 3, Μαθιουδάκης 15 (1), Τσκουκνίδας 2, Κωλέτσης 18 (2), Γλέντης 10, Κοντογιωργάκης 4, Άννινος, Σταύρου 16.

Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 15:30, με την ομάδα του Γ.Σ. Λαυρίου (1-1).

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.